Material

Silikon

Silikon är ett mjukt och verklighetstroget material avsett att efterlikna riktig hud. Det är luktfritt, allergivänligt och värms snabbt upp till kroppstemperatur vid användning. Den icke-porösa ytan hindrar lukter och delvis bakterier att absorberas in i materialet. Dildos i silikon brukar vara dyrare – men med allt rätt. Sexleksaker tillverkade av silikon är mer hållbara jämfört med andra liknande material så som gummi, Jelly eller latex. Vid rätt skötsel kan silikonprodukter till och med hålla för användning i flera år. Glidmedel är att rekommendera eftersom det i annat fall kan bli irritation i underlivet, då friktion lätt uppstår. Vid användning bör endast vattenbaserat glidmedel användas. Vi avråder från användning av olja, matolja, oljebaserat glidmedel eftersom att detta kommer att skada ytan på silikonen. Tänk på alltid använda kondom om du delar dina sex leksaker med någon annan. Rengöring sker bäst med tvål och vatten men det går även bra att koka silikonet för att sterilisera den helt.

Silikonmaterial med glidmedel

Vid användning bör endast vattenbaserat glidmedel användas. Vi avråder från användning av olja, matolja, oljebaserat och silikonbaserat glidmedel eftersom att detta kan skada ytan på materialet.

Jelly

Sexleksaker tillverkade i Jelly är en blandning av PVC och gummi, vilket ger en mjuk och följsam gelélikande konsistens. Jelly används i otalig mängd sexleksaker så som massagestavar, dildos, penisringar och mycket mer. Produkterna brukar förbehandla när den anländer från tillverkaren för att inte torka ut, men den klibbiga ytan avtar direkt med lite glidmedel. Jelly är allmänt känt för att ha en stark lukt och för att minska det doft behandlas produkterna av tillverkaren. Jelly är ett billigt material men som dock medför en nackdel – materialet innehåller mjukgörare ftalater. Studier som gjort visar att ftalater kan vara en potentiell hälsorisk, särskilt i produkter som konsumeras genom mun, anal eller vagina. Även om mängderna ftalater är så pass liten, rekommenderar vi att du alltid använder kondom för att få extra skydd när du använder en dildo av jelly.

Jellymaterial med glidmedel

Vid användning bör endast vattenbaserat glidmedel användas. Vi avråder från användning av olja, matolja, oljebaserat och silikonbaserat glidmedel eftersom att detta kan skada ytan på materialet.

TPR/TPE

TPR (termogummi) men även känt som (termoplastiskt elastomer) TPE är en blandning mellan plast och gummi. TPR och TPE är allergivänligt, giftfritt och fri från ftalater. Blandningen av plast och gummi gör materialet mjukt och mycket flexibelt. TPR/TPE brukar ha en glatt och glidvänlig yta som är hållbar.

TPR/TPE med glidmedel

Vid användning bör endast vattenbaserat glidmedel användas. Vi avråder från användning av olja, matolja, oljebaserat och silikonbaserat glidmedel eftersom att detta kan skada ytan på materialet.

Förvaring

Förvara alltid produkterna på en sval och torr plats åtskilt från andra föremål – särskilt andra sexleksaker tillverkade av samma material. Risken finns att materialen reagerar på varan och förstör ytan, i värsta fall smälter ihop.

Akrylglas och Plexiglas

De här materialerna är riktigt hårda vilket kan verka lite konstigt, men de är perfekta till leksaker gjorda för bäckenbottenträning så som knipkulor. Materialet funkar också bra till leksaker som ska stimulera prostatan. En annan bra sak är att du kan koka dessa material utan att behöva oroa dig för att skada materialet. Om du kommer att dela leksaken med någon annan ska du alltid försöka ha ett material du kan koka för att rengöra ordentligt.

Akrylglas och Plexiglas med glidmedel

Det går bra att använda Akrylglas och Plexiglas med alla typer av glidmedel, oavsett om de är vatten-, olje- eller silikonbaserade.

Glas

Sexleksaker i glas görs av ett hårdare glas än vanligt, ofta av varumärket Pyrex som ofta används i kemilabb. Materialet är helt fritt från gifter och ftalater, tål extrema temperaturer och är mycket svårkrossat. Glaset kan motstå över 1300 kg tryck innan det krossas, så man behöver inte vara orolig att de ska gå sönder vid användning. Sexleksaker i glas är icke-porösa och kan kokas för att sterilisera produkten. Sexleksaker i glas är oftast mycket vackra och kan lätt värmas eller kylas till önskad temperatur.

Glas med glidmedel

Du kan använda sexleksaker i glas med alla typer av glidmedel, oavsett om de är vatten-, olje- eller silikonbaserade.

Rostfritt Stål

Sexleksaker i stål är icke-porösa, vackra, sköna och lätta att värma till kroppstemperatur. Om man sköter en sexleksak i stål ordentligt så kan den hålla nästan i oändlighet.

Stål med glidmedel

Precis som glas går det bra att använda stål med oljebaserade, vattenbaserade och silikonbaserade glidmedel.

Cyberskin

Cyberskin är ett varumärke bestående av verklighetstrogna material som immiterar känslan av mänsklig hud; mjuk och varm men med fasthet under ytan. Det finns en hel del liknande material på marknaden som Ultraskin, Eroskin, Softskin och UR3. Alla kännetäcknas av att de är mjuka och elastiska, med en len yta tack vare det talk och majsstärkelsen som används för att produkterna inte ska fastna i formerna. Sexleksaker i de här materialen håller bättre än t.ex. latex, men är oftast dyrare. Om din CyberSkin (eller liknande) produkt nånsin känns klibbig så är det bara att smörja in produkten i majsstärkelse för att den ska återfå samma textur som när produkten var ny. Cyberskin och liknande material är extremt porösa, så dela aldrig produkter i sådant material med någon annan.

Cyberskin med glidmedel

Det är mycket viktigt att du endast använder vattenbaserat glidmedel med Cyberskin och liknande material, då olje -och silikonbaserade glidmedel förstör produkten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*