Rengöring

När du gör rent dina sexleksaker så ska du helst använda en speciellt framtagen toy cleaner. Med den så sprayar du sexleksaksakens yta, låter sprayen ligga kvar och verka i 5 sekunder för att sedan torka rent med en luddfri trasa eller handduk. Du behöver inte spola av leksaken då sprayen är helt kroppssäker, men det gör heller ingenting om du gör det då produkten är helt desinficerad efter 5 sekunder.

Med alla sexleksaker bör du se till att förvara dem svalt och torrt. Försök att undvika direkt soljus (för produktens skull, inte för att undvika att vänner hittar den), och ta alltid ur eventuella batterier innan du lägger undan produkten.

Det finns lite olika saker att tänka på, beroende på materialet på din produkt.

Sexleksaker av gummi eller jelly

Sexleksaker gjorda av gummi och jelly är porösa och kan lätt dra till sig smuts och bakterier. Det går bra att göra rent dessa sexleksaker med en mild tvål och vatten. Om du använder tvål så se till att all tvål är borta från produkten när du tvättat klart den, för att undvika att skada leksaken eller irritera din hud vid framtida användning. Använd helst en toy cleaner. Låt lufttorka eller torka av med en luddfri trasa.

Sexleksaker av silikon

Sexleksaker gjorda av silikon är icke-porösa vilket betyder att de inte drar åt sig lika mycket bakterier som jelly eller gummi. Använd helst toy cleaner, men du kan även använda en mild tvål och varmt vatten för att göra rent leksaken. Leksaker i silikon som inte är batteridrivna eller innehåller någon elektronik går bra att koka i 2 minuter för att helt sterilisera produkten. Låt lufttorka eller torka av med en luddfri trasa.

Sexleksaker gjorda i hårdplast eller akryl

Det går bra att göra rent desas produkter med både en toy cleaner eller en mild tvål med varmt vatten. Låt lufttorka eller torka av med en luddfri trasa.

Sexleksaker gjorda i glas eller rostfritt stål

Använd en toy cleaner eller mild tvål med varmt vatten för att göra rent dessa leksaker. Du kan även koka produkter i glas och rostfritt stål eller till och med lägga dem i diskmaskinen om de inte är batteridrivna eller innehåller elektronik.

Sexleksaker gjorda i realistiska hudliknande-material så som Cyberskin, UR3 och Neoskin

Dessa material används oftast i olika kukringar och manliga onaniprodukter, som t.ex. Fleshlight. Tvätta produkterna med varmt vatten och tvål. Tänk på att många onaniprodukter för män ofta har djupa hål med olika veck och texturer på insidan, så det är viktigt att vara noggran när man tvättar dem.

Låt produkten sedan lufttorka tills den är helt torr, och applicera gärna sedan ett tunt lager av majsstärkelse för att produkten ska hålla bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*